top of page

Les Mines d'Osor i els Apartaments Can Clerc, es troben situats a 5 km d'Osor a la carretera d'Anglès, es tracta del lloc on hi havia hagut diverses explotacions tèxtil i minaires. La mina, tancada a 1979, va arribar a tenir onze plantes amb un pou de 290 metres de profunditat vertical. Encara es poden veure les ruïnes de les antigues instal.lacions i el pou d'on s'extreia i tractava blenda, plom i espat de fluor. 

 

També hi destaca una xemeneia que havia format part de d'una indústria tèxtil de finals del s. XIX i principis s.XX, una capella dedicada a santa Bàrbara i una casa de colònies

 

El pont de les Bruixes: Des de les Mines d'Osor, seguint el curs de la riera Gironella, es pot visitar aquest curiós pont. És un pont petit i estret d'un arc dels segles XVIII-XIX.

 

 

 

 

Les Mines d'Osor és una entitat de població del municipi d'Osor situat a la comarca de la Selva. En el cens de 2007 comptava amb 7 habitants.

El nucli estava format per cases dels treballadors de les mines que hi havien al voltant des del segle XVII. L'activitat a les mines va cessar a l'octubre de 1979, provocant el despoblament del nucli.

 

 

 

 

bottom of page